Print

ΑΘΗΝΑ ΔΗΛΑΒΕΡΗ

 

αθηνα δηλαβερηΑΘΗΝΑ  ΔΗΛΑΒΕΡΗ 
 
Η Μεγάλη ευεργέτης της Αστυνομίας Πόλεων
 
Την 27-1-1970 ,Υπουργοί ,σύσσωμο το Δ. Σ. Πειραιώς ,  και πλήθος κόσμου ,παρέστησαν στην εξόδιο ακολουθία ,χοροστατούντος  του Μητροπολίτου Πειραιώς  κ.Χρυσοστόμου, στον Ι. Ν. Αγίου Κωνσταντίνου Πειραιώς. και συνόδευσαν στην τελευταία κατοικία της
, την ΑΘΗΝΑ  ΔΗΛΑΒΕΡΗ
Εντυπωσιακή όμως σε αριθμό και  βουβή συγκίνηση η παρουσία Αστυνομικών όλων των βαθμών
Η Αθηνά Δηλαβέρη είχε γεννηθεί για τον Ανθρωπο
Ποιός φτωχός ,ποιός δυστυχισμένος ,ποιός απροστάτευτος στον Πειραιά δεν γνώριζε την Αθηνά; Ευρίσκετο παντού να βοηθήσει ,να ελεήσει,να παρηγορήσει.
Γιατί όμως τόσος θρήνος στην  Α.Π;
Η ΑΘΗΝΑ  ΔΗΛΑΒΕΡΗ είχε δώσει στο Σώμα ολόκληρο τον εαυτό της.
Αναγνώρισε το κολοσσιαίο έργο της Α.Π.
Είδε στο έργο αυτό την αγάπη ,την καλωσύνη , και την θυσία για τον συνάνθρωπο.
Ετσι στα πρώτα βήματά της,παράλληλα με την βοήθεια των αναξιοπαθούντων του Πειραιά και όχι μόνο, ιδρύει αναρρωτήριο με 35 κρεβάτια για τους Αστυνομικούς  ,τότε που δεν υπήρχε η σημερινή περίθαλψη, και το συντηρούσε με ίδιους πόρους .
Ιδρύει τις θερινές κατασκηνώσεις του Ο.Κ.Φ.Α. Πειραιώς ,που λειτούργησαν 10 ολόκληρα χρόνια ,στην Αίγινα ,στην έπαυλη του συζύγου της Κρίτωνα Δηλαβέρη.
Ως Πρόεδρος του Ο.Κ.Φ.Α. Πειραιώς ,με την βοήθεια των λοιπών κυριών -φίλων,ίδρυσε το κτιριακό συγκρότημα όπου στεγάζονταν η Σχολή Υπαστυνόμων, μέχρι της καταργήσεως της Α.Π.
Το κτίριο αυτό εκτίσθει,σε οικόπεδο,το οποίο παρεχωρήθει ,άνευ ανταλλάγματος από τον σύζυγό της Κρίτωνα Δηλαβέρη. Αλλά η προσφορά στους Αστυνομικούς  και το έργο της ,δεν τελειώνει εδώ, ούτε είναι δυνατόν να αναφερθεί στο σύντομο αυτό μνημόσυνο
Η  Α. Π. την τίμησε ,με το Χρυσό Μετάλλιο Αστυνομικής Αξίας αλλά  το σπουδαιότερο ,με τον σεβασμό και την αγάπη όλων των Αστυνομικών.
Δεν ξεχνάμε ,δεν αφήνουμε την λήθη να σκεπάσει την σπουδαία αυτή γυναίκα
Τιμούμε την Αθηνά Δηλαβέρη ο χρόνος δεν  θα σβήσει την μνήμη της .

 

Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αστυνομίας Πόλεων

Βερανζέρου 30, 4ος Όροφος
Αθήνα, 10432
ΑΤΤΙΚΗ
Τηλ. 210-5221346
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Φόρμα Επικοινωνίας