Print

Προϋποθέσεις - δικαιολογητικά εγγραφής

1. Τα μέλη της Ένωσης διακρίνονται σε τακτικά, επίτιμα και φίλους.

2. Ως τακτικά μέλη δύνανται να εγγραφούν οι τελούντες σε αποστρατεία ή μόνιμη διαθεσιμότητα αξιωματικοί και Ανθυπαστυνόμοι, οι οποίοι κατετάγησαν και υπηρέτησαν έστω και επ' ελάχιστον στην Αστυνομία Πόλεων ή στην Ελληνική Αστυνομία, εφόσον έγιναν μέλη των κλαδικών ασφαλιστικών ταμείων της Αστυνομίας Πόλεων. Δεν επιτρέπεται η εγγραφή όσων αποτάχθηκαν ή εμπίπτουν στις διατάξεις της παρ. 6 περ. β΄ του άρθρου 4 του παρόντος.

3. Ως επίτιμα ανακηρύσσονται πρόσωπα που προσέφεραν στην Ένωση σπουδαίες υπηρεσίες ή δωρεές.

4. Ως φίλοι δύνανται να εγγραφούν οι σύζυγοι και τα τέκνα των αποβιωσάντων τακτικών ή επιτίμων μελών, καθώς και κάθε πολίτης που επιθυμεί να συμβάλλει στην επίτευξη των σκοπών της Ένωσης.

5. Η εγγραφή των μελών γίνεται με απόφαση του Δ.Σ., κατόπιν αιτήσεως των ενδιαφερομένων. Στην αίτηση των υποψηφίων τακτικών μελών επισυνάπτεται μια φωτογραφία αυτών με στολή για την έκδοση δελτίου ταυτότητας και αντίγραφο του Φύλλου Μητρώου τους. Στην αίτηση των υποψηφίων φίλων εκτίθεται ο λόγος του αιτήματος και επισυνάπτεται αντίγραφο Μητρώου Οικογενειακής Κατάστασης. Για την ανακήρυξη επίτιμου μέλους δεν απαιτείται αίτηση.

6. Οι αποφάσεις του Δ.Σ. περί εγγραφής ή ανακήρυξης ή διαγραφής μέλους υπόκεινται σε επικύρωση από τη Γ.Σ., στην οποία φέρονται στην αμέσως επόμενη σύγκλησή της .

7. Η Ένωση τηρεί Μητρώο Τακτικών, Μητρώο Επίτιμων Μελών και Μητρώο Φίλων. Η εγγραφή στα Μητρώα γίνεται κατ' αύξοντα αριθμό εγγραφής. Επίσης, τηρούνται ξεχωριστές καταστάσεις των τακτικών μελών, των επίτιμων μελών και των Φίλων κατ΄ αλφαβητική σειρά.

8.Για την εγγραφή τακτικών μελών και φίλων καταβάλλεται σήμερα το οσό των 30Ε, ως δικαίωμα εγγραφής και ετήσια συνδρομή.

Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αστυνομίας Πόλεων

Βερανζέρου 30, 4ος Όροφος
Αθήνα, 10432
ΑΤΤΙΚΗ
Τηλ. 210-5221346
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Φόρμα Επικοινωνίας