Print

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΔΩΡΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ

 

 

 

ΧΡΗΜΑΤΑ ΛΟΥΚΕΤΟ1

Τι ισχύει για τα δώρα και το επίδομα αδείας

 

Μετά την απόφαση 3037/2018 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία κρίθηκε ως αντισυνταγματική η κατάργηση των επιδομάτων Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και του επιδόματος αδείας και διατάχθηκε η επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών στον προσφεύγοντα συνταξιούχο του ΕΦΚΑ, δημιουργήθηκε η προσδοκία σε όλους τους συνταξιούχους για διεκδίκηση και επιστροφή και σ΄ αυτούς των αντίστοιχων αναδρομικών.

Επειδή το θέμα αυτό δεν έχει κριθεί οριστικά, αφού η εν λόγω απόφαση έχει προσβληθεί στο Εφετείο, εκκρεμεί δε και στο ΣτΕ υπόθεση που σχετίζεται και με το θέμα αυτό, δεν ενδείκνυται να σπεύσουμε με αγωγές για ανάλογες διεκδικήσεις.

Αυτό που μπορούμε τώρα να κάνουμε είναι διακόψουμε με αίτησή μας την παραγραφή της σχετικής αξίωσης και να αναμένουμε την εξέλιξη της υπόθεσης για να καθορίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας. Η αίτηση αυτή γίνεται είτε στον ΕΦΚΑ, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα που έχει αναρτήσει στην ηλεκτρονική του διεύθυνση efka.gov.gr, είτε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, συμπληρώνοντας το επισυναπτόμενο υπόδειγμα.

 

ΑΙΤΗΣΗ-ΟΧΛΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ

Του………………………………………………………………………………………………..

(ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο)

 

…………………………………………………………………………………………………….

(αποστρατευτικός βαθμός, αριθμός μητρώου συνταξιούχου, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ)

 

………………………………………………………………………………………………………

(δ/νση κατοικίας, τ.κ. τηλέφωνα)

 

ΠΡΟΣ

ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΆΤΟΥΣ

Ακαδημίας 68 106 78 Αθήνα

 

Αξιότιμοι κύριοι,

 

Είμαι συνταξιούχος του ΕΦΚΑ (πρώην Γ.Λ.Κ) από το έτος …………….

Με την πρόσφατα εκδοθείσα απόφαση 3037/2018 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, η οποία εκδόθηκε σε συμμόρφωση προς τις αποφάσεις της Ολομελείας του ΣτΕ 2287 και 2290/2015, με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές και παράνομες οι περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων και η κατάργηση των επιδομάτων Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και του επιδόματος αδείας, που είχαν επιβληθεί με τις διατάξεις του άρθρου 6 παρ.2 του ν.4051/2012 και του άρθρου πρώτου, παρ.1Α, υποπαρ.5, περ.1 και υποπαρ 6, περ.1 και 3 του ν.4093/2012, δικαιώθηκε συνταξιούχος του ΕΦΚΑ και διατάχθηκε να του επιστραφούν αναδρομικά όλα τα παρανόμως παρακρατηθέντα με βάση τις προαναφερόμενες αντισυνταγματικές διατάξεις ποσά.

Κατόπιν τούτου και με βάση τις συνδυασμένες διατάξεις των άρθρων 95 του Συντάγματος και 105 του ΕισΝΑΚ

 

Α Ι Τ Ο Υ Μ Α Ι

Να αναγνωρισθεί η αντίστοιχη υποχρέωση του Ελληνικού Δημοσίου και στην περίπτωσή μου, το οποίο:

Α. Να μου καταβάλει αναδρομικά από το έτος 2013 μέχρι και σήμερα τα ποσά που μου παρακράτησε παρανόμως με βάση τις κριθείσες αντισυνταγματικές διατάξεις των νόμων 4051/2012 και 4093/2012 με τις προαναφερθείσες οριστικές και αμετάκλητες αποφάσεις του Σ.τ.Ε.

Β. Να αναπροσαρμόσει από σήμερα τις συντάξεις μου στα επίπεδα που ήταν πριν την εφαρμογή των προαναφερθέντων αντισυνταγματικών διατάξεων και

Γ. Να μου καταβάλει από τούδε και στο εξής τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα αδείας, όπως τα ποσά αυτά καταβάλλονταν μέχρι την 31-12-2012.

 

Η παρούσα αίτησή μου επέχει θέση όχλησης για κάθε νόμιμη συνέπεια, προεχόντως δε για τη διακοπή παραγραφής κατά το άρθρο 93 περ. γ του ν.2362/1995.

 

Αθήνα……………………2018

 

Ο αιτών

 

 

 

 

Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αστυνομίας Πόλεων

Βερανζέρου 30, 4ος Όροφος
Αθήνα, 10432
ΑΤΤΙΚΗ
Τηλ. 210-5221346
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Φόρμα Επικοινωνίας