Print

Λοιπά Ενδιαφέροντα Θέματα

ΠΕΑΑΑΠ

ΕΡΕΥΝΑ -ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ -ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 

ΘΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

ΕΝΕΡΓΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΔΗΜΙΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

 

 

Επειδή, δυστυχώς, κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από την ανθρώπινη μοίρα, καλό είναι να προετοιμαζόμαστε για τις δύσκολες στιγμές που θα συμβεί το μοιραίο σε κάποιον συνάδελφό μας. Πρέπει λοιπόν να έχουμε υπόψη μας τα εξής:

ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

1. Στο Γραφείο Κηδειών που θα απευθυνθούμε να δώσουμε τη στολή του εκλιπόντος με το πηλίκιό του, καθώς και τα παράσημά του, εφόσον η επιθυμία του εκλιπόντος ή της οικογένειάς του είναι να ενταφιασθεί με τη στολή του.

2. Να ενημερώσουμε την Ένωσή μας στο τηλ. 210 5221346, για το θάνατο του εκλιπόντος, το βαθμό του και το χρόνο και τον τόπο της εξόδιας ακολουθίας, προκειμένου να αποστείλουμε σχετικό μήνυμα (sms) στα μέλη μας για να παραστούν και να μεριμνήσουμε για την κατάθεση στεφάνου και εκφώνηση επικηδείου λόγου. Σε περίπτωση που τα Γραφεία είναι κλειστά, να απευθυνθείτε σε ένα από τα μέλη του Δ.Σ., τα τηλέφωνα των οποίων είναι καταχωρημένα στο περιοδικό μας.

3. Να τηλεφωνήσουμε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής μας, στο οποίο να δώσουμε τα παραπάνω στοιχεία, προκειμένου να μεριμνήσει για την απόδοση των προβλεπομένων επικήδειων τιμών στον εκλιπόντα εκ μέρους του Σώματος της ΕΛ.ΑΣ.

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Για τα θέματα που ανακύπτουν, με το θάνατο του εκλιπόντος (έξοδα κηδείας, σύνταξη, μερίσματα), παραθέτουμε προς διευκόλυνσή σας τις Υπηρεσίες, στις οποίες πρέπει να απευθυνθείτε:

1. Στο Γ.Λ.Κ., Κάνιγγος 29, (για τη Σύνταξη)

2. Στο Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π., Φιλελλήνων 15 ( για το Μέρισμα από το πρώην Τ.Α.Υ.Α.Π.)

3. Στο Μ.Τ.Π.Υ., Λυκούργου 10. (για το άλλο Μέρισμα)

4. Στα αρμόδια Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (για τα έξοδα κηδείας και για τα βιβλιάρια Υγείας). Αρμόδια Υποκαταστήματα είναι:

Για την Αττική:

- το Υπ/μα Αθηνών, Μ.Αλεξάνδρου 3, Πλ.Καραϊσκάκη, ,

-το Υπ/μα Αλεξάνδρας, Πανόρμου & Καρύστου 7,

- το Υπ/μα Συντάγματος, Ακαδημίας 21,

- το Υπ/μα Πειραιά, Ελ. Βενιζέλου 3 & Εθνικής Αντίστασης και

-το Υπ/μα Αμαρουσίου, Χατζηαντωνίου 15.

Για την περιφέρεια:

-το Υποκατάστημα στις πρωτεύουσες των νομών.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 3 του Καταστατικού μας, μπορεί κάθε μέλος της οικογένειας του εκλιπόντος (σύζυγος ή τέκνα) να γίνει φίλος της Ένωσής μας, κατόπιν αιτήσεώς του και προσκόμισης αντιγράφου Μητρώου Οικογενειακής Κατάστασης. Μοναδική υποχρέωσής του είναι η καταβολή της ετήσιας συνδρομής των 20 €. Οι φίλοι δικαιούνται να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της Ένωσης, να διατυπώνουν απόψεις και προτάσεις στα όργανα αυτής, να λαμβάνουν δωρεάν το ετήσιο περιοδικό της και να ενημερώνονται για τα θέματα που ανάγονται στους καταστατικούς της σκοπούς.

Τέλος, θα σας παρακαλούσαμε να προσκομίσετε ή να αποστείλετε στην Ένωσή μας μία φωτογραφία του εκλιπόντος, μικρού μεγέθους, κατά προτίμηση με στολή, για να τη δημοσιεύσουμε στο περιοδικό μας, που εκδίδεται στο τέλος Δεκεμβρίου εκάστου έτους.

Η Ένωσή μας είναι πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία ή διευκρίνιση.

 

 

 

 

Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αστυνομίας Πόλεων

Βερανζέρου 30, 4ος Όροφος
Αθήνα, 10432
ΑΤΤΙΚΗ
Τηλ. 210-5221346
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Φόρμα Επικοινωνίας